Sunday, May 19, 2013

KICAP CHAR KUETIEW BUKIT MERTAJAM


- sebotol (500ml) = RM7.50
(bleh masak 5-6kali utk sebotol ni)
- Belian borong minima 10btl

* simpan dlm peti ais, utk tahan >3bln

Bahan2 (skali msk utk 1 org je)
1) Kuetiew
2) sdikit taugeh
3) cili kering / cili boh (1 sudu) - bancuh dulu ngan 1/4 cawan air
4) daun kucai skit
5) kicap char kuetiew bukit mertajam (2 senduk)~senduk nasi ye
6) 1 biji telur ayam
7) udg 3,4 ekor

Cara masak (*cara msk akan disertakan dlm setiap pembelian )
~ letak minyak dlm kuali. goreng udang trlebih dulu. Angkat udg yg dh digoreng itu.
~ (Guna minyak yg sama). Masukkan cili yg dibancuh air td. Kacau hingga msk cili tsebut.
~ Kemudian, masukkan taugeh & daun kucai. Trus masukkan kue tiew (segenggam dh cukup)
~ kacau, kemudian ketepikan skit dlm kuali tu. Pecahkan telur dlm kuali & masuk kicap tersebut.
~ kacau cpt2 telur dgn kue tiew td tu supaya x bketul. Gaul dgn kuetiew/udg td & trus tutup api..

COD : jitra/arau/alor setar/anak bukit/kodiang
Sms/Whatsapp : 013-3425025


No comments:

Post a Comment